Zoeken

Scheiding eindigt in bloedbad in El Jadida

3 maart 2024 - 23:00 - Marokko

©

Een lerares van een basisschool in Echemaïa, in de provincie El Jadida, is zaterdagmiddag bruut aangevallen door haar ex-man. De getuigen waren geschokt door de hevigheid van de agressie.

Het 32-jarige slachtoffer, Fatima Zahra, werd meermaals gestoken door haar ex-man, Abdellah (41). Ze liep steekwonden op aan haar gezicht, hals en benen. Fatima Zahra werd met spoed naar het provinciaal ziekenhuis Lalla Hassna in Settat gebracht, waar ze een operatie onderging. Ze kreeg in totaal 290 hechtingen.

Lees ook: Nederlander steekt zichzelf neer en beschuldigt Marokkaanse echtgenote

De ex-man van Zahra ging naar de school waar ze werkte en wachtte tot ze even niet oplette om haar met een mes aan te vallen. Hij werd gearresteerd door de gendarmerie en zit vast. Hij zal in de komende dagen worden voorgeleid aan de procureur des Konings bij de rechtbank van eerste aanleg in El Jadida.

Lees ook: Marokko: man steekt zichzelf in brand omdat vrouw weigert terug te komen

De aanval lijkt te zijn gepleegd met voorbedachten rade. Het koppel was enkele maanden geleden gescheiden, een beslissing die de ex-man moeilijk zou hebben geaccepteerd. Hij zou Zahra sindsdien hebben gestalkt en bedreigd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team