Zoeken

Na maanden op de vlucht geeft Marokkaanse YouTuber zich over aan de politie

14 mei 2024 - 10:00 - Marokko

©

Na meer dan zeven maanden op de vlucht te zijn geweest, heeft de Marokkaanse YouTuber Ilyas Elmaliki zich afgelopen vrijdag vrijwillig bij de politie in Casablanca gemeld. De online persoonlijkheid verscheen zondag voor de procureur-generaal bij het Hof van Beroep in El Jadida.

Ilyas Elmaliki was onderwerp van een nationaal arrestatiebevel en werd direct na zijn overgave overgebracht naar El Jadida, waar hij op last van het Openbaar Ministerie in voorlopige hechtenis werd genomen. Zijn verschijning voor de rechter vond plaats op zondag, twee dagen na zijn aanhouding.

Lees ook: Marokkaanse ex-procureur eist 2 miljoen dollar van YouTuber in Canada

De YouTuber werd gezocht sinds oktober vorig jaar na een incident waarbij hij, samen met twee anderen, een andere YouTuber, Mohammed Touil, ook bekend als "Simo Bourkadi", fysiek had aangevallen op de promenade van El Jadida. Een derde persoon filmde het incident, en de video van de aanval werd verspreid en ging viraal op sociale media.

Lees ook: Marokkaan is meest bekeken streamer op YouTube

Het slachtoffer diende vervolgens een klacht in, wat leidde tot de arrestatie van Elmaliki’s drie medeplichtigen. Zij zijn door de rechtbank van eerste aanleg in El Jadida veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf voor "gekwalificeerde diefstal in de nacht" en "het verspreiden van verklaringen en een foto van een persoon zonder toestemming met het doel de privacy te schenden en laster".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team