Zoeken

Een "schat" aan euro’s: hoe een criminele bende Marokkaanse zakenmensen misleidde

10 oktober 2023 - 23:00 - Marokko

©

De Koninklijke Gendarmerie in de Gharb-regio heeft een criminele ogranisatie gericht op het kidnappen en oplichten van hoge functionarissen en zakenmensen opgerold. Deze bende, bestaande uit 25 leden, heeft naar schatting al een vijftigtal slachtoffers gemaakt.

Volgens Assabah richtte de bende zich op zakenmensen en hoge functionarissen uit Tanger, Casablanca, en Rabat. Ze vertelden hun slachtoffers dat herders nabij de stranden van Moulay Bousselham in de provincie Kenitra, kisten met euro’s hadden gevonden en dat ze die graag wilden verkopen. De slachtoffers kregen de kans om een klein deel van de "schat" te zien in wisselkantoren.

Lees ook: Drama tijdens derby Mohammed VI Cup

De bendeleden startten daarop onderhandelingen over de prijs van de "volledige schat", waarna er een afspraak werd gemaakt in een nabijgelegen bos. Bij aankomst op de plek van de afspraak werden de slachtoffers systematisch aangevallen door gemaskerde bendeleden die hen bedreigden en hen van al hun waardevolle bezittingen beroofden. De slachtoffers werden vervolgens achtergelaten in een verlaten gebied.

Bladna.nl