Zoeken

Oplichtersbende in Kenitra opgerold

23 november 2020 - 22:20 - Marokko

©

Een oplichtersbende is in Kenitra door de politie opgerold. De bende zou vooral zakenmensen hebben opgelicht met het verhaal om een kist vol euro’s om te zetten naar dirhams.

Volgens Assabah hebben de criminelen hun slachtoffer ontvoerd, afgeperst en gebruikten ze hierbij geweld. De meeste slachtoffers waren boeren en ondernemers. Zij zouden eerst in contact zijn gekomen met een vrouwelijke handlanger.

Daarna lijkt het op een sprookje uit een ver verleden: een schatkist van een gezonken schip strandt aan op land. In de schatkist zouden miljoenen euro’s zitten. Alleen kunnen de ’vinders’ het geld niet omzetten naar dirhams. De criminelen deden zich voor alsof zij niet zoveel verstand hadden van het bankwezen. Ze vroegen de slachtoffers om hulp, maar wilden wel dat ze geen contact zouden opnemen met de politie. De slachtoffer zouden een deel van het geld krijgen als ze het geld konden omwisselen in dirhams.

Een van de slachtoffers ging alsnog met dit verhaal naar de politie. Een ontmoeting werd in scene gezet door de politie en de bende kon worden gearresteerd. Uit onderzoek blijkt dat de verdachten een flink aantal slachtoffers hebben gemaakt die meegingen in hun verhaal in de hoop op een rijkelijke beloning.
De bende wordt verdacht van georganiseerde misdaad, fraude en diefstal.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team