Zoeken

Dochter Stuart Wheeler renoveert huis in Tanger, stad die ze haatte (foto’s)

22 september 2022 - 18:00 - Cultuur

©

Sarah, de dochter van Stuart Wheeler, een pionier op het gebied van Forex en CFD-handel, is verliefd geworden op Tanger, een stad die ze vroeger haatte.

Als kind reisden Sarah Wheeler en haar zussen Jacquetta en Charlotte elke zomer naar Dar Sinclair om er de zomervakantie door te brengen. De villa in Tanger werd gebouwd door haar overgrootvader van moederskant, de Britse architect Jack Sinclair. Het was geen prettige tijd voor de tiener. "Ik haatte het eten en het weer. Ik vond het vies. Ik was een kleine Engelse tiener," zei ze. Stuart Wheeler, haar vader, had een soortgelijke reactie. Toen hij vanuit Spanje de Straat van Gibraltar overstak, klaagde hij dat het klimaat "te warm" was. Haar moeder, de bekende fotografe Tessa Codrington, die Dar Sinclair had geërfd toen ze twintig was, verheerlijkte het gebouw.

Lees ook: Marokkaans huis voor Jennifer Lopez en Ben Affleck

Toen Sarah ouder werd, veranderde haar beeld van Tanger. De Engelse modeproducent Johnnie Gairdner, een goede vriend van haar moeder, schonk na zijn overlijden zijn vervallen huis in Lalla Yenou, aan Sarah’s moeder. Het stond vlakbij het huis van Dar Sinclair en Codrington stelde haar dochter voor het huis in te richten. "Mijn moeder vroeg me of ik interesse had om Johnnie’s huis te verfraaien, maar ik zei haar dat ik het alleen zou doen als het mijn eigen huis was," bekende ze. Haar moeder ging akkoord op voorwaarde dat Sarah haar toekomstige aandeel in Dar Sinclair, dat inmiddels een prachtig herenhuis was geworden, zou overdragen aan haar zussen. Daarom erfde ze het huis van Johnnie.

Lees ook: Zangeres Vitaa bouwt villa in Marrakech

Sarah betrok de woning Lalla Yenou, die in verval dreigde te raken. Met de hulp van Umberto Pasti, een Milanese landschapsarchitect en schrijver, herbouwde ze het huis. Later bouwde ze er met de hulp van architect Cosimo Sesti en Pasti een tweede gebouw. Vandaag voelt ze zich meer thuis in Tanger dan in Londen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team