Zoeken

Sara Daïf vertegenwoordigt Marokko op Arab reading challenge

8 november 2020 - 17:00 - Cultuur

©

Minister Saaïd Amzazi van Onderwijs, kondigde dinsdag aan dat Marokko deelneemt aan de 5e editie van de leeswedstrijd ’Arab reading challenge’. Het koninkrijk wordt vertegenwoordigd door Sara Daïf, geboren in de provincie Taroudant.

Le Matin meldt dat deze leerling van de middelbare school Ibn Souleiman Erroudani, het in november in Dubai gaat opnemen tegen negen andere Marokkaanse leerlingen, onder toezicht van een jury uit Arabische landen. De wedstrijd wordt vanwege de coronacrisis op afstand georganiseerd. Er namen 113 studenten deel aan de voorbereidende bijeenkomsten in oktober. Zij vertegenwoordigen verschillende regionale academies voor onderwijs en opleiding (AREF).

De wedstrijd wil studenten aanmoedigen om zoveel mogelijk boeken te lezen in één studiejaar. Om de uitdaging aan te gaan, moeten kandidaten vijf fasen van de wedstrijd doorlopen. In totaal slaagden 84.000 studenten erin, om elk 50 boeken te lezen en samen te vatten.

Marokko won in 2018 de derde editie en neemt al zich sinds 2015 deel aan dit initiatief. Volgens de minister van Onderwijs, die voorzitter is van de openingsceremonie, zal deze wedstrijd de perceptie op lezen in het koninkrijk en in de Arabische wereld veranderen.

Bladna.nl