Zoeken

Marokkaanse Sara Daif, 2e op de Arab Reading Challenge

27 september 2021 - 10:40 - Marokko

©

Sara Daif, Marokkaanse studente, eindigde op de tweede plaats tijdens de Arab Reading Challenge. Dat bericht het Marokkaanse minister van Onderwijs in een persverklaring.

Sara Daif zit in haar tweede jaar van het baccalaureaat in de natuurwetenschappen aan de middelbare school Ibn Soulaiman Arroudani in de regio Souss-Massa. Ze eindigde tweede op de leeswedstrijd, net na Abdallah Abou Khalaf uit Jordanië.

Lees ook: Marokkaanse wint Spaans boekenprijs

Tijdens de prijsuitreiking werd een eerbetoon gebracht aan Khalid Labkiri, voorzitter van het Regionaal Centrum voor Documentatie, Animatie en Educatieve Productie van de AREF in Dakhla-Oued Eddahab. Labkiri begeleidde de deelnemers uit deze regio tijdens de kwalificaties voor de leeswedstrijd.

De Arab Reading Challenge is een cultureel en pedagogisch project van de Verenigde Arabische Emiraten. De leeswedstrijd werd voor het eerst in 2015 georganiseerd en doelt erop het Arabisch lezen bij kinderen en jongeren te bevorderen. Marokko steunt het project sinds het begin en won de titel al in 2018.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team