Zoeken

Knappe prestatie Riffijns meisje (9) in Duitsland

18 juni 2019 - 19:20 - Cultuur

©

Firdaous Bouzeryouh is 9 jaar en afkomstig uit het noorden van Marokko. Ze won vorige week de Arabische leeswedstrijd "Arab reading challenge" in Duitsland.

Dankzij haar overwinning zal de kleine Firdaous aan het Europees kampioenschap Arabisch lezen mogen deelnemen. De wedstrijd is gericht op kinderen die in niet Arabische landen wonen. De finale staat binnenkort in Dubai gepland.

"Ik heb veel boeken in het Arabisch gelezen die me in ongelooflijke werelden brachten. Lezen deed me veel plaatsen bezoeken en hielp me mijn plankenkoorts te overwinnen en meer zelfzeker te zijn.", verklaarde het meisje aan persagentschap MAP na haar overwinning.

"Ik ben in Duitsland geboren maar ik bezocht Marokko, ook door boeken te lezen over het koninkrijk en de Marokkaanse reiziger Ibn Battuta", vervolgde Firdaous die ervan droomt de boekenbeurs van Casablanca te bezoeken om er bekende Marokkaanse schrijvers te ontmoeten.

De ouders van Firdaous komen uit de Rif. Het gezin woont nu in Rüsselsheim. Het meisje volgt lessen Arabisch op de "Vriendschapsschool" in haar stad.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team