Zoeken

Parlementsleden vervolgd voor inbraak in Agadir

22 april 2022 - 16:20 - Marokko

©

In Agadir worden twee parlementsleden vervolgd voor hun vermeende betrokkenheid in een zaak van diefstal bij een bekende zakenman in de stad. Dit is het resultaat van een onderzoek dat verscheidene maanden heeft geduurd.

De feiten dateren van eind februari 2021. Bij de inbraak in de lokalen van één van de bedrijven van een zakenman in Agadir, zouden drie personen betrokken zijn. Ze hebben een kluis gestolen met miljoenen dirhams, in de vorm van cheques, handelspapieren en belangrijke documenten betreffende zeven andere bedrijven van het slachtoffer. Een gestolen cheque werd gevonden bij één van de vermeende dieven. Hij werd gearresteerd en gaf de namen van zijn medeplichtigen.

Lees ook: Opmerkelijke inbraak in villa hoge officier Marokkaanse Gendarmerie

De verdachten vertelden dat ze tot de diefstal waren aangezet door twee parlementsleden uit de stad. Na een onderzoek naar het aandeel van betrokkenheid van de parlementsleden, besloot de onderzoeksrechter om hen te vervolgen, samen met een advocaat, meldt Al Akhbar. De zoon van één van hen werd ook verdacht van betrokkenheid bij de inbraak in het bedrijf van de zakenman, maar is inmiddels vrijgelaten.

Lees ook: Miljoenen dirhams gestolen in woning Marokkaans Kamerlid

De echtgenotes van de betrokkenen zijn verbijsterd over de zaak en organiseerden sit-ins om hun echtgenoten te steunen. Volgens hen zijn hun echtgenoten de zondebokken in een zaak waarbij belangrijke personen in Agadir betrokken zijn. Alleen het proces zal deze aantijgingen kunnen bevestigen of weerleggen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team