Zoeken

Samira Sitail: van 2M tot ambassadrice van Marokko in Frankrijk

21 oktober 2023 - 12:00 - Marokko

©

Samira Sitail, voormalig journaliste en ex-directrice van het journaal van de Marokkaanse zender 2M, is donderdag benoemd tot ambassadeur van Marokko in Parijs, een functie die vacant is sinds de terugroeping van Mohammed Benchaâboun in februari 2023. Deze benoeming werd bekrachtigd tijdens een ministerraad voorgezeten door Koning Mohammed VI.

Samira Sitail haalde enkele dagen geleden het nieuws na haar optreden op de zender BFMTV, waar ze fel uithaalde naar bepaalde Franse media die hadden geïnsinueerd dat Marokko de hulp van Frankrijk had geweigerd na de aardbeving in de regio van Marrakech.

Lees ook: Samira Sitail vergelijkt Benkirane met Kadhafi en Castro

Na haar vrijwillige vertrek bij de Marokkaanse mediagroep op 31 januari 2021, ging Samira Sitail aan de slag als hoofdadviseur bij het Spaanse Marco de Comunicación (MdC), een van de grote Europese bedrijven actief in de communicatie- en e-reputatiesector, evenals strategisch advies, risicobeheer en public relations.

Lees ook: Salim Omar, 88.000 dirham per maand van 2M voor niets

De Frans-Marokkaanse journaliste, ook medeoprichtster van het netwerk van Afrikaanse vrouwelijke journalisten "Les Panafricaines", zette haar vaardigheden en netwerk in voor de Spaanse groep. Tegelijkertijd volgde ze een Master 2 in instellingen en risicobeheer aan de CELSA in Parijs.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team