Zoeken

Saad Lamjarred persona non grata op Mawazine Festival?

24 mei 2024 - 21:00 - Cultuur

©

De deelname van Saad Lamjarred aan de 19e editie van het Mawazine Festival, dat van 21 tot 29 juni plaatsvindt, lijkt van de baan. Bronnen dichtbij de organisatie melden dat de onderhandelingen tussen beide partijen zijn mislukt.

Volgens deze bronnen, geciteerd door Aljarida24, zou de zanger, door zijn fans "Lem3allem" genoemd, hebben geëist om op het Souissi-podium te mogen optreden, dat doorgaans gereserveerd is voor buitenlandse artiesten, vanwege zijn grote populariteit. De festivalleiding zou geweigerd hebben met het argument dat deze ruimte is toegewezen aan internationale artiesten.

Lees ook: Saad Lamjarred niet welkom in Marokko?

Deze impasse komt in een gespannen sfeer rond de zanger. Activisten hebben op sociale media een boycotcampagne gelanceerd en eisen dat hij niet mag optreden in Marokko. Deze campagne baseert zich op het feit dat de rechtszaak tegen Saad Lamjarred voor verkrachting nog steeds loopt.

Lees ook: Saad Lamjarred gestraft door YouTube

Tijdens zijn laatste persconferentie in Marokko had Saad Lamjarred de wens uitgesproken om deel te nemen aan Mawazine, hetgeen hij de "beste optie" voor hem noemde.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team