Zoeken

Salahdine Parnasse: opkomst van een MMA-Kampioen

26 november 2023 - 09:00 - Sport

©

Salahdine Parnasse, een Frans-Marokkaanse MMA-vechter en tweevoudig kampioen, staat klaar voor een nieuwe uitdaging. Op 16 december zal hij in het Poolse Gliwice strijden om de weltergewicht titel, wat zijn derde kampioensriem zou kunnen betekenen.

De 25-jarige Parnasse, ook wel de ’Kylian Mbappé van het Franse MMA’ genoemd, is al kampioen in zowel de lichtgewicht- als vedergewichtklasse van de KSW, een van Europa’s meest grootste MMA-organisaties. Parnasse traint bij de Atch academy, waar hij ook jonge sporters inspireert en coacht. Zijn fans zijn nieuwsgierig naar zijn dieet, trainingsroutine en potentieel voor verdere succes. Zijn coach Atch, die hem al sinds zijn 11e begeleidt, benadrukt het belang van hard werken en discipline. Volgens Bondyblog traint Parnasse twee keer per dag, zes dagen per week, en wordt zijn toewijding door zijn coach geprezen.

Lees ook: Amerikaanse MMA-ster Amber Leibrock bekeert zich tot de islam

Het succes van Parnasse is niet alleen een persoonlijke overwinning, maar ook een bewijs van de effectiviteit van zijn trainingsclub. De focus van de trainingen ligt op knieheffen, push-ups, grappling (een vorm van vechten op de grond, geïnspireerd door worstelen), en sparren. Zelfs Oldpee, een rapper uit de groep 13Block die deelneemt aan Parnasse’s lessen, is onder de indruk van de techniek en kracht van de kampioen. De 11-jarige fan Meissa merkt op dat Parnasse, ondanks zijn agressiviteit in de ring, buiten de octagon heel vriendelijk is.

Lees ook: Er Ramy, de metamorfose van een Marokkaanse MMA-ster

Parnasse’s komende gevecht in december is niet alleen een kans om geschiedenis te schrijven in de MMA-wereld, maar ook een inspiratiebron voor jonge sporters die dromen van een vergelijkbaar succes.

Bladna.nl