Zoeken

Amerikaanse MMA-ster Amber Leibrock bekeert zich tot de islam

7 oktober 2023 - 20:00 - Sport

©

Amber Leibrock, bekende Amerikaanse MMA-vechter, heeft zich bekeerd tot de islam. Ze stelt het geluk te hebben gehad dat "alles" haar "leidt op een pad" dat haar "nader tot" God brengt.

Op haar Instagram-account maakte Amber Leibrock het nieuws bekend aan haar volgers. "De afgelopen maanden zijn een hele verandering voor me geweest," zegt ze met vreugde. "Ik heb hoogtepunten en dieptepunten meegemaakt. Ik heb harder gewerkt dan ooit en toch heb ik niet altijd gewonnen. In mijn eenzaamheid voelde ik diepe liefde en mijn leven werd op zijn kop gezet. Toen, in een ogenblik, begon alles zin te krijgen. Alles leidt me op een pad dat me dichter bij Allah brengt en helpt me mijn geloof te vinden."

Lees ook: Duitse voetballer Robert Bauer bekeert zich tot de Islam

Haar bekering tot de islam heeft haar vrede en geluk laten hervinden. "Ik voel me dichter bij de geweldige mensen in mijn leven en bij mezelf dan ooit tevoren. Tot nu toe is alles gegaan zoals het zou moeten, en het was het allemaal waard. Het is niet mijn timing, maar die van Allah, en ik heb volledig vertrouwen in Hem, ongeacht de ups en downs," voegde Leibrock toe.

Lees ook: Amerikaanse priester bekeert zich tot de islam

De bekering van de 35-jarige Amber Leibrock tot de islam werd beïnvloed door haar mentor, Mujeed Hameed. Hij introduceerde haar in het islamitische geloof en hielp haar veranderen. In een video op YouTube ziet men Amber Leibrock de Shahadah (geloofsbelijdenis) uitspreken in het East Bay communitycentrum in de Verenigde Staten.

Bladna.nl