Zoeken

Hassan Achahouat is nieuwe kickbokskampioen van Spanje

1 december 2023 - 20:00 - Sport

©

Hassan Achahouat heeft Marokkaanse roots en woont sinds zijn kindertijd in het Spaanse Algeciras. Hij is de nieuwe Spaanse kampioen kickboksen.

De 25-jarige atleet, die 67 kilo weegt, heeft een nieuwe mijlpaal bereikt in zijn sportcarrière en is de nieuwe kampioen kickboksen van Spanje.

Lees ook: Mo Touchassie na nederlaag al terug in de ring

Hassan traint in sportschool "Evo" in Algeciras, in het zuiden van Spanje, onder leiding van zijn coach. Hij begon op 12-jarige leeftijd met taekwondo, maar maakte later de overstap naar Kickboxing K-1. Na een succesvolle amateurcarrière, waarin hij kampioen van Andalusië werd en de derde plaats behaalde op het Spaanse kampioenschap, heeft hij zich nu opgewerkt tot nationaal kampioen. Volgens Diario Area is zijn succes het resultaat van constante inzet en hard werken.

Lees ook: Rico Verhoeven: kickbokskampioen met een hart voor Marokko (video)

Hassan’s erelijst is indrukwekkend. Naast een prestigieuze lokale titel van ’De Slag om de Straat’, mag hij zich nu Spaans kampioen noemen. Hij deelt zijn vreugde over zijn snelle overwinning, waarbij hij zijn tegenstander in minder dan een minuut knock-out sloeg in de eerste ronde.

Bladna.nl