Zoeken

Sakina Karchaoui "geraakt" door Marokkaanse volkslied

11 augustus 2023 - 10:00 - Sport

©

Frankrijk heeft Marokko eerder deze week met 4-0 verslagen in het Coopers Stadium in Adelaide en plaatste zich daarmee voor de kwartfinales van het WK-vrouwen. Een ontmoeting vol emoties voor Sakina Karchaoui, Franse verdedigster van Marokkaanse afkomst.

Een perfecte samenwerking met haar "mini-ik" Selma Bacha, verdedigster van Olympique Lyonnais, stelde Sakina Karchaoui in staat om een beslissende pass te geven aan Kadidiatou Diani, die in de 15e minuut de score opende. De doelpunten volgden elkaar daarna op. Frankrijk domineerde Marokko tot het einde van de eerste helft (3-0). Ook in de tweede helft lukte het de Atlas Leeuwinnen niet om hun magie te tonen. Frankrijk scoorde een vierde en laatste doelpunt in de 71e speelminuut. De speelsters van Hervé Renard boekten daarmee hun ticket voor de kwartfinales tegen Australië.

Lees ook: Gad Elmaleh bekritiseerd voor steun aan Leeuwinnen van de Atlas

Onder de aanwezige familie en vrienden in het Coopers Stadium in Adelaide waren Youssra, het kleine zusje, en twee vriendinnen van Sakina Karchaoui, alle drie gekleed in een shirt met de naam van de Franse verdedigster van Marokkaanse afkomst. "Het was heel emotioneel," vat Youssra samen in Le Parisien. "Er is altijd sprake van een keuze van het hart (tussen Frankrijk en Marokko), maar we blijven professioneel en steunen onze zus. Ze heeft alles gegeven en ze had gelijk. Persoonlijk gaat alles goed. We wensen haar het beste voor de rest van de competitie." De PSG-speelster, geboren in het Franse Salon-de-Provence, bleef gefocust op haar doel: de wedstrijd winnen.

Lees ook: Marokkaanse speelster verontschuldigt zich na nederlaag tegen Frankrijk

"Ik laat mijn emoties niet te veel zien, dus het was makkelijk te beheersen," verzekert ze in de gangen van het kleine Hindmarsh Stadium. "Er waren er veel. En het doet altijd iets om het Marokkaanse volkslied te horen... Maar vandaag winnen we, dat is het doel en dat is het enige dat telt." Ze heeft zo bijgedragen aan de uitschakeling van het land van haar ouders en dat van haar vriendinnen, waaronder Atlas Leeuwin Anissa Lahmari. Karchaoui zal desondanks kunnen rekenen op de steun van zowel het Franse als het Marokkaanse publiek voor de wedstrijd tegen de Socceroos op zaterdag.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team