Zoeken

Gad Elmaleh bekritiseerd voor steun aan Leeuwinnen van de Atlas

9 augustus 2023 - 17:00 - Sport

©

De Marokkaanse komiek Gad Elmaleh werd in de afgelopen dagen in Frankrijk sterk bekritiseerd nadat hij zijn steun had uitgesproken voor de Leeuwinnen van de Atlas, in aanloop naar de achtste finalewedstrijd van dinsdag tegen het Franse elftal op het WK-vrouwenvoetbal.

"Go Marokko. Dinsdag zijn we erbij. Met jullie. Always," plaatste Gad Elmaleh op zijn Instagram-pagina kort voor de wedstrijd, die door Marokko met 0-4 werd verloren. Door zijn steun aan het Marokkaanse vrouwenteam te uiten, haalde de komiek zich de woede van Franse internetgebruikers op de hals. Sommigen zien het als verraad aan Frankrijk, waar zijn carrière van de grond kwam. "Ga terug daarheen. Je fluit naar Frans geld, en je bent voor Marokko, mooi is dat Monaco," reageerde een Franse internetgebruiker. Anderen betoogden dat hij als publiek figuur met een aanzienlijk bereik neutraal zou moeten blijven in internationale sportevenementen, vooral wanneer ze tegen zijn land van verblijf worden gespeeld.

Lees ook: Wedstrijd Marokko-Frankrijk: dilemma voor komiek Jamel Debbouze

In Marokko werd Gad Elmaleh’s steun aan de Leeuwinnen van de Atlas daarentegen geprezen. Marokkanen zijn blij met zijn toewijding aan zijn roots en claimen zijn recht om het team van zijn keuze te steunen. "Hij is Marokkaans. Het is normaal dat hij zijn land steunt," reageerde een Marokkaanse internetgebruiker op Instagram. Marokkanen prezen ook zijn patriottisme. "We houden van je, je bent echt een voorbeeld van patriottisme, goed gedaan," schreef een andere gebruiker.

Lees ook: Leeuwinnen van de Atlas nationale trots ondanks nederlaag

Het is niet de eerste keer dat Gad Elmaleh Marokko steunt tegen Frankrijk en daardoor onder vuur komt te staan. Tijdens het WK-2022 in Qatar had hij ook zijn steun aan de Atlas Leeuwen uitgesproken in de halve finale tegen Frankrijk. "Ik steun Marokko, ik steun mijn geboorteland," verklaarde hij toen in een interview met RMC.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team