Zoeken

Saidia helemaal leeg zonder wereld-Marokkanen (video)

11 augustus 2020 - 16:10 - Marokko

©

Saidia is één van de populairste bestemmingen bij wereld-Marokkanen tijdens de zomervakantie. Dit jaar ligt de kustplaats er echter verlaten bij.

Door de coronacrisis werden alle evenementen, festivals en andere animaties verboden. De weinige toeristen die toch de verplaatsing deden stellen dat de kleine stad onherkenbaar saai is.

"Ik bezoek regelmatig Saidia voor de vakantie. Helaas is het dit jaar niet zoals gewoonlijk. Er was veel animatie, festivals, een leuke sfeer... We waren het ook gewoon om er veel van onze medeburgers uit het buitenland te ontmoeten en dat vonden we leuk. Maar dit jaar voelt het aan als een andere stad, leeg en zonder leven.", zegt Mohamed Amine.

Bilal, een andere toerist afkomstig uit Berkane, is het daarmee eens. Plaatsen zoals de bekende marina, die de vakantie leuk maken, zijn gesloten voor het publiek. "We vonden het altijd leuk om deze opmerkelijke plaats te bezoeken en zagen met veel plezier hoe wereld-Marokkanen er ook van genoten. We hopen dat het coronavirus volgend jaar verdwenen zal zijn en gewoon een slechte herinnering wordt zodat deze prachtige stad haar vibe terugvindt.", vertelde hij aan Le360.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team