Zoeken

Sahara: Spanje kiest volgens Sanchez weg van realpolitik

1 april 2022 - 15:00 - Wereld

©

De Spaanse premier Pedro Sanchez herhaalde zijn standpunt over de nieuwe samenwerking met Marokko en zei dat de betrekkingen met het koninkrijk, een "buurland en strategische partner", een "staatsaangelegenheid zijn die een staatsbeleid vereisen".

In zijn toespraak tot het Spaans parlement verdedigde de regeringsleider het nieuwe standpunt dat Spanje heeft ingenomen ten aanzien van de betrekkingen met het koninkrijk. "De regering is vastbesloten een nieuwe fase in de betrekkingen tussen de twee landen in te luiden, met een duidelijke en ambitieuze roadmap", aldus Sanchez, die eraan toevoegde dat Marokko "een onmisbare buur en strategische partner" is.

Lees ook: Pedro Sanchez in mei in Rabat verwacht

Het doel, zo stelde hij, is met Marokko "betrekkingen aan te knopen die beantwoorden aan het strategisch belang van de twee buurlanden. Het gaat daarbij om migratiecontrole, economische en handelsbetrekkingen en de strijd tegen het terrorisme".

Lees ook: Sahara: Pedro Sanchez geeft "fouten" toe

Met deze nieuwe koers hebben wij "de weg van de realpolitik gekozen om de uitdagingen van de Staat aan te gaan, met name op het gebied van stabiliteit, welvaart en veiligheid", zo besloot Sanchez.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team