Zoeken

Pedro Sanchez deze week in Marokko

4 april 2022 - 15:00 - Wereld

©

De Spaanse premier, Pedro Sanchez, zal volgende week een bezoek brengen aan Marokko. Het bezoek luidt het begin aan van "een nieuwe fase in de betrekkingen" tussen de twee landen, na de verandering van het Spaanse standpunt met betrekking tot de Sahara.

De reis van Pedro Sanchez naar Rabat was aangekondigd voor de maand mei, maar zal uiteindelijk volgende week plaatsvinden, vertellen regeringsbronnen aan The Objective, zonder de precieze datum van het officiële bezoek te specificeren. Voor het paleis van Moncloa is de reis van Sanchez naar Marokko een belangrijke "prioriteit" omdat deze een "nieuwe fase" mogelijk maakt in de betrekkingen tussen beide landen.

Lees ook: Koning Mohammed VI nodigt Pedro Sanchez uit in Marokko

Pedro Sanchez was van plan eind deze week of dit weekend een bezoek te brengen aan Marokko, nadat hij donderdag een uitnodiging had ontvangen van Koning Mohammed VI "om Marokko in de komende dagen te bezoeken". Volgens buitenlandse bronnen is er verwarring ontstaan door de vertaling van het oorspronkelijke bericht in het Frans door bepaalde Spaanse media, die "zeer volgende dagen" verwarden met "drie volgende dagen".

Lees ook: Spanje verandert van standpunt over Sahara

Sanchez zal tijdens het staatsbezoek vergezeld worden door zijn minister van Buitenlandse Zaken, José Manuel Albares, die afgelopen donderdag zijn gepland bezoek aan Rabat annuleerde, nadat de Spaanse premier een aankondiging maakte betreffende zijn telefoongesprek met Koning Mohammed VI, op zijn officiële Twitter-account.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team