Zoeken

Vluchten Ryanair Marokko-België mogelijk verstoord door staking

9 augustus 2023 - 23:00 - Wereld

©

De vluchten tussen Marokko en België, uitgevoerd door Ryanair, kunnen volgende week verstoord worden door een nieuwe staking van de piloten van de Ierse low-cost luchtvaartmaatschappij, die betere arbeidsvoorwaarden eisen.

De in België gevestigde Ryanair-piloten plannen deze zomer een derde staking, meldt Air Journal. De vluchten tussen Marokko en België lopen het risico verstoord te worden op maandag 14 en dinsdag 15 augustus. De twee eerdere stakingen dwongen de Ierse groep om een honderdtal vluchten te annuleren van en naar haar Belgische basis in Charleroi-Brussel Zuid, waaronder vluchten naar Tanger, Fez, Essaouira, Oujda en Rabat. Aan de basis van deze stakingen liggen de onvervulde eisen van de piloten: herstel van hun salaris na de bezuinigingen tijdens de Covid-19-pandemie en problemen met betrekking tot hun rusttijd.

Lees ook: Hostess Ryanair verkoopt loterijkaartjes op vlucht Madrid-Tanger (video)

"Ze hebben hetzelfde salaris sinds 2019, dat komt neer op 17% indexering", zegt Didier Lebbe, vakbondsvertegenwoordiger van de CNE, die de Belgische politieke machten oproept om in te grijpen. De vakbond klaagt over de weigering van de Ierse low-cost luchtvaartmaatschappij om de lonen automatisch te indexeren. "Ryanair weigert automatische loonindexering in België, maar zij maken hier toch niet de wetten" reageerde de vakbondsleider. "Het wordt tijd dat een federale of regionale autoriteit dit bedrijf in toom houdt."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team