Zoeken

Ryanair en ONMT werken samen aan hervatting vluchten naar Marokko

27 oktober 2020 - 09:40 - Economie

©

Luchtvaartmaatschappij Ryanair wil een bijdrage leveren aan het herstel van het toerisme in Marokko. Het initiatief wordt ondersteund door het Nationaal Marokkaans Verkeersbureau (ONMT) en is bedoeld om het aantal vluchten van Ryanair naar het koninkrijk weer toe te laten nemen.

De overeenkomst tussen het ONMT en Ryanair houdt in dat er vanaf zondag 25 oktober weer wekelijks 58 Ryanair-vluchten zullen landen en vertrekken. Er wordt gevlogen op 45 verschillende routes via Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Italië, Duitsland, België, Spanje en Portugal. Dankzij deze samenwerking hervat het Ierse bedrijf zijn vluchten van verschillende Europese luchthavens naar acht luchthavens in Marokko.

De verwachting is dat hierdoor 228.690 toeristen tijdens het winterseizoen 2020-2021 van boord zullen gaan in Marokko. Volgens de algemeen directeur van het ONMT is de overeenkomst het resultaat van de uitzonderlijk goede relatie die het bureau en de luchtvaartmaatschappij tijdens de stopzetting van de vluchten met elkaar hebben onderhouden. "We hebben samen afgesproken om onze verschillende bestemmingen weer met de belangrijkste Europese markten te verbinden", aldus de algemeen directeur van het ONMT.

Volgens het ONMT is het doel van dit plan niet alleen om weer toegang te krijgen tot buitenlandse markten, ook zou het moeten leiden tot meer samenwerking met andere nationale en internationale luchtvaartmaatschappijen. In Marrakesh zijn de voorbereidingen om vluchten te hervatten al in volle gang. In eerste instantie wil de rode stad de vliegverbindingen met Parijs, Londen, Rome, Brussel, Dublin, Milaan, Barcelona, Malaga, Bordeaux, Marseille, Napels, Porto, Dole, Pisa, Sevilla en Tours weer herstellen. Vanaf Agadir gaat er weer gevlogen worden op Londen, Manchester, Brussel en Marseille en Fez zal weer worden verbonden met Parijs, Barcelona, Milaan, Nantes, Marseille, Nimes en Dole.

Wat Rabat betreft gaat er weer op de luchthavens van Parijs, Brussel, Madrid, Marseille, Düsseldorf en Sevilla worden gevlogen. Vanaf Tanger zal er weer worden gevlogen op Parijs, Brussel, Madrid en Marseille en komen directe vluchten tussen Essaouira en Brussel. Nador en Oujda zullen respectievelijk weer verbonden worden met Brussel, Frankfurt en Marseille en met Parijs, Brussel en Marseille. Naast de samenwerking met Ryanair voert het ONMT ook gesprekken met Royal Air Maroc en andere luchtvaartmaatschappijen om mee te werken aan de hervatting van vluchten tussen Marokko en Europese bestemmingen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team