Zoeken

Meer informatie over invoer Russische aardolie in Marokko

14 maart 2023 - 19:00 - Economie

©

Een socialistisch parlementslid heeft een aantal maanden geleden een schriftelijke vraag gesteld aan de minister Leila Benali van Energietransitie, over de toenemende invoer van Russische aardolie in Marokko. De vraag is wie dit product aankoopt. De staat of nationale operatoren?

Russische olie die op de Marokkaanse markt wordt verkocht?" De ingevoerde Russische aardolie is absoluut niet bestemd voor de nationale markt", aldus RNI afgevaardigde en voorzitter van de Commissie Financiën in de Eerste Kamer, Mohamed Chaouki. Hij voegde eraan toe dat een buitenlandse onderneming, die al tientallen jaren in Marokko actief is , verantwoordelijk is voor de invoer van de Russische olie, meldt Al Ahdath Al Maghribia.

Lees ook: Russische dieselfraude in Tanger Med is "gerucht"

"Het is een Brits-Nederlands bedrijf dat de diesel daadwerkelijk inkoopt", in naam van haar Marokkaanse dochteronderneming en deze volgens de wet van vraag en aanbod, op de internationale markt doorverkoopt aan buitenlandse ondernemers, verklaarde Chaouki tijdens een bijeenkomst georganiseerd door de Fkih Tétouani Stichting, eind deze week in Rabat. Met andere woorden, de ingevoerde Russische diesel is niet bestemd voor lokaal verbruik.

Lees ook: Marokko: vragen over fraude met invoer Russische diesel

Volgens het RNI parlementslid is het bedrijf verantwoordelijk voor de opmerkelijke stijging van de invoer van dit product. De regeringswoordvoerder zegt dat de Russische diesel minder dan 10% vertegenwoordigt van het nationale marktaandeel.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team