Zoeken

Russische minister overlijdt na tussenstop op luchthaven Casablanca

22 mei 2023 - 13:02 - Marokko

©

Pyotr Kucherenko, onderminister van Onderwijs van de Russische Federatie, werd onwel aan boord van het vliegtuig dat een Russische delegatie terugbracht van een zakenreis in Cuba, na een tussenstop op de luchthaven van Casablanca. Dat meldt het Russische ministerie van Onderwijs in een persbericht.

Het vliegtuig, een Ilyushin Il-96-300 met registratienummer RA-96018 en behorend tot de presidentiële vloot van Rusland, was vanaf de internationale luchthaven José Martí in Havana vertrokken, richting de internationale luchthaven Vnukovo in Moskou, met een geplande tussenstop op de internationale luchthaven Mohammed V van Casablanca.

Lees ook: Superjacht Russische miljardair Roman Abramovich voor kust Marokko gezien

Enkele uren na de tussenstop in Marokko werd het toestel, dat op weg was naar Moskou, omgeleid naar de luchthaven van Mineralnye Vody, in het zuiden van Rusland, volgens gegevens van Flightadar24.

Lees ook: Gedwongen tussenstop in Marokko voor Russische vliegtuigen

Bij aankomst in Mineralnye Vody werd onmiddellijk medische hulp voorzien, tevergeefs. Pyotr Aleksandrovich Kucherenko kon niet worden gereanimeerd, aldus het Russische ministerie van Onderwijs. Eerdere pogingen van de bemanning om hem te redden bleven ook onsuccesvol.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team