Zoeken

Nederland versoepelt visa voor Marokkanen

25 februari 2023 - 15:00 - Marokko

©

Tijdens zijn officiële bezoek aan Marokko heeft de Nederlandse staatssecretaris van Justitie en Veiligheid, Eric van der Burg, aangekondigd dat de procedure voor het verstrekken van visa aan Marokkanen die naar Nederland willen reizen, zal worden versoepeld.

Twee gebeurtenissen hebben bijgedragen aan de verbetering van de diplomatieke betrekkingen tussen Marokko en Nederland en de belangrijke vooruitgang in de migratiesamenwerking, met name de totstandkoming van een bilateraal actieplan in 2021 en de verklaring van de Nederlandse autoriteiten in 2022 ten gunste van de Marokkaanse soevereiniteit over de Sahara, meldt Medias24.

Lees ook: Nederland vraagt Marokko opnieuw om betere migratiesamenwerking

Tijdens zijn bezoek aan Marokko vorige week, ontmoette Eric van der Burg de minister van Binnenlandse Zaken, Abdelouafi Laftit. Tijdens de ontmoeting prezen de bewindsmannen de vooruitgang, vooral op het gebied van migratie. "De relaties met Marokko zijn zeer belangrijk voor Nederland. Mijn persoonlijke ontmoeting met minister Laftit is een andere belangrijke stap in onze sterke relatie. Het is goed om vandaag persoonlijk te kunnen spreken, in een open sfeer", aldus Eric van der Burg na zijn gesprek met Abdelouafi Laftit.

Sinds de ondertekening van het bilaterale actieplan zijn 125 Marokkaanse asielzoekers naar Marokko teruggestuurd. Volgens mediabronnen zijn "83 Marokkanen vrijwillig teruggekeerd naar Marokko en zijn 42 gedwongen uitgezet. Marokko heeft een laissez-passer afgegeven aan 26 van hen", wat voorheen niet mogelijk was.

Lees ook: Marokko en Nederland gaan vaker criminelen aan elkaar uitleveren

Dankzij deze opmerkelijke vooruitgang en de goede relaties tussen beide landen, belooft Nederland het verlenen van visa aan Marokkaanse burgers te vergemakkelijken en hulp te bieden om te voorkomen dat migranten uit andere Afrikaanse landen in Marokko vast komen te zitten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team