Zoeken

Visa voor VS worden fors duurder

19 mei 2023 - 16:00 - Marokko

©

Marokkanen moeten rekening houden met een verhoging van de visumkosten om naar de Verenigde Staten te reizen. De Amerikaanse ambassade in Marokko maakte onlangs bekend dat het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken besloten heeft om vanaf 30 mei 2023 een verhoging door te voeren van de kosten voor niet-immigratievisa (NIV).

Bij het aanvragen van een visum voor de Verenigde Staten zijn er verplichte kosten die betaald moeten worden om de indiening van de aanvraag te valideren. Het besluit om ze te verhogen is het eerste sinds 2012 en heeft vooral gevolgen voor visa voor zakelijke- en toeristische bezoekers (B1/B2 en BCC), evenals andere soorten visa die niet op een aanvraag zijn gebaseerd, zoals visa voor studenten- en uitwisselingen.

Lees ook: Schengenvisum-aanvragen van Marokkanen massaal geweigerd

Volgens de verstrekte informatie zullen de kosten voor B1/B2- en BCC-visa stijgen van 160 tot 185 dollar, d.w.z. van 1583 tot 1830 dirham. Evenzo zullen de leges voor niet-immigratievisa op basis van een verzoekschrift voor tijdelijke werknemers in de categorieën H, L, O, P, Q en R, stijgen van 190 tot 205 dollar, d.w.z. van 1880 tot 2028 dirham. Voor handelaren, investeerders en aanvragers met een gespecialiseerd beroep die uit een verdragsland met de Verenigde Staten afkomstig zijn (categorie E), zullen de leges worden verhoogd van 205 dollar tot 315 dollar, d.w.z. van 2028 tot 3115 dirham.

Lees ook: Marokko bij MENA-landen die meeste visa van VS ontvangen

De maatregel betreft alleen de visumkosten. Andere consulaire vergoedingen, waaronder de vrijstelling van verblijfskosten gedurende twee jaar voor bepaalde bezoekers die deelnemen aan een uitwisseling, blijven ongewijzigd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team