Zoeken

Rusland wil investeren in gaspijpleiding Nigeria-Marokko

4 mei 2022 - 09:40 - Economie

©

De Nigeriaanse autoriteiten hebben maandag aangekondigd dat Rusland belangstelling heeft getoond om te investeren in het project van de gaspijplijn Nigeria-Marokko.

Tijdens een persconferentie zei Timipre Sylva, de Nigeriaanse minister van Aardoliebronnen, dat de gaspijplijn tussen Marokko en Nigeria hem nauw aan het hart ligt. Hij kondigde aan dat het gasproject veel internationale aandacht en interesse van investeerders lijkt te trekken, waaronder van Rusland, meldt Reuters.

Lees ook: Nieuw bedrijf voor beheer gaspijpleiding Nigeria-Marokko

De minister gaf een update over de zoektocht naar financieringen voor het project. "De Russen waren vorige week bij mij op kantoor. Zij willen heel graag in dit project investeren en er zijn nog vele anderen die ook belangstelling hebben om in het project te investeren", aldus Timipre Sylva.

Lees ook: Algerije concurreert Marokko met gaspijpleiding met Nigeria

Hij zei ook dat "de pijpleiding ons gas door vele landen in Afrika zal voeren en ook naar de rand van het Afrikaanse continent, waar we toegang kunnen krijgen tot de Europese markt". Op de vraag of de huidige regering het project zal kunnen voltooien, antwoordde Sylva dat "de regering van president Muhammadu Buhari hoopte het project ten minste te kunnen starten voordat ze in mei 2023 haar ambt neerlegt".

Bladna.nl