18 juli 2020 - 19:50 - Economie
Royal Air Maroc heeft besloten om heel haar vloot in te zetten voor de speciale vluchten van en naar Marokko die door de autoriteiten worden toegelaten.
Abdelhamid Addou, CEO van Royal Air Maroc, verklaarde woensdag dat de hoge vraag van de Marokkaanse gemeenschap in het buitenland het succes bewijst van de speciale vluchten. Volgens hem willen honderdduizenden Marokkanen die in het buitenland wonen ondanks de gezondheidscrisis de zomervakantie in Marokko doorbrengen.
Voor de verantwoordelijke is het daarom noodzakelijk dat alle toestellen van de groep worden ingezet. Ook moet er extra aandacht zijn voor Marokkaanse studenten die op Europese universiteiten zijn ingeschreven en wereld-Marokkanen die naar Marokko willen komen om hun familie te bezoeken.
Addou vertelde tevens aan persagentschap MAP dat alle voorzorgsmaatregelen waren getroffen om de gezondheid en veiligheid van de passagiers en het personeel te beschermen. Hij roept iedereen op om zich aan de nieuwe regels te houden, zoals het dragen van een mondmasker en het behoud van de sociale afstand op alle vluchten.
Het programma voor speciale vluchten van Royal Air Maroc betreft een beperkt aantal bestemmingen, waarvan een groot deel voor de coronavirus pandemie al door de Marokkaanse luchtvaartmaatschappij werd bediend.
Tanger geschokt: vader valt lerares aan op school
Marokkaanse familie El Ballouti terroriseert België
Ongerustheid in Tanger door grote actie bij Bank Al-Maghrib
Turbo voor de rechter voor moord op echtgenoot Rym Fikri
H&M goes Marrakech in nieuwe collectie
Megaproject gaspijpleiding Marokko-Nigeria start in Dakhla
Oneerlijke Concurrentie? Europa klaagt over Marokkaanse avocado-import
Marokko pompt honderden miljarden in transformatie
Doorbraak in Marokkaans gasproject in Tendrara
Grote Zwitserse groep vestigt zich in Marokko
Marokko zoekt LNG-terminal voor Nador West Med
Export watermeloenen naar EU, Marokko verliest
Woede in Casablanca om peperdure waterrekening
Sluiting B.Laban-winkels in Egypte door schadelijke bacterie: volgt Marokko?