Zoeken

Royal Air Maroc opnieuw onder vuur

17 juli 2020 - 12:30 - Marokko

©

Marokkanen die in het buitenland vastzitten en mensen die via speciale vluchten naar Marokko mogen reizen, hebben hun onvrede geuit over de hoge prijzen die door Royal Air Maroc en Air Arabia worden toegepast.

De twee luchtvaartmaatschappijen worden van oplichting beschuldigd. Naast de prijs van de tickets, die soms drie keer hoger ligt dan voor de coronacrisis, moeten mensen die naar Marokko willen 54 euro betalen voor een coronatest, waarvan de resultaten voor het instappen moeten worden getoond.

Hespress vernam van Bouazza Kherrati, voorzitter van de Marokkaanse Federatie van Consumentenrechten, dat luchtvaartmaatschappijen de verliezen van de lockdown periode proberen in te halen. Daarbij wordt geen rekening gehouden met de Marokkanen die in het buitenland zijn gestrand, en in veel gevallen hun werk hebben verloren.

De Federatie hekelt ook het unfair beleid van het ministerie van Buitenlandse zaken met betrekking tot de repatriëring van in het buitenland gestrande Marokkanen. Terwijl enkele duizenden van hen op kosten van de overheid werden teruggebracht, zit de rest nog steeds vast in Europa en moet op eigen kosten naar Marokko terugkeren en een coronatest betalen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team