Zoeken

Historische overeenkomst voor Royal Air Maroc

30 september 2023 - 10:00 - Economie

©

In Casablanca hebben Royal Air Maroc en Air Sénégal op woensdag een memorandum van overeenstemming getekend voor een strategisch partnerschap tussen de twee luchtvaartmaatschappijen.

Dit samenwerkingsverband heeft als doel de commerciële samenwerking tussen beide luchtvaartmaatschappijen te versterken en economische, sociale en culturele uitwisselingen tussen Marokko en Senegal te bevorderen. De overeenkomst beoogt ook de luchtverbindingen tussen de twee landen te verbeteren en nieuwe vliegdata en -tijden te introduceren voor reizigers uit beide landen.

Lees ook: Royal Air Maroc "voorbeeld" voor Air Algérie

De overeenkomst voorziet tevens in een "codeshare"-regeling, waardoor passagiers vliegtickets kunnen aanschaffen bij zowel Royal Air Maroc als Air Sénégal en kunnen kiezen met welke maatschappij ze willen reizen. Bovendien streeft deze samenwerking naar gedeelde inspanningen op het gebied van vliegtuigonderhoud, chartervluchten, capaciteitsversterking van het personeel en de digitalisering van diensten.

Lees ook: Royal Air Maroc neemt nieuwe vliegtuigen in ontvangst

"Dit partnerschap is een voortzetting van de uitstekende betrekkingen tussen onze twee landen", reageerde Hamid Addou, CEO van Royal Air Maroc. "Met deze overeenkomst geven Royal Air Maroc en Air Sénégal gehoor aan de wens van de hoogste autoriteiten van onze landen om deze luchtbrug te ontwikkelen, zowel voor passagiers- als vrachtvervoer," concludeerde Alioune Badara Fall, CEO van Air Sénégal.

Bladna.nl