Zoeken

Vrouw klaagt Casablanca aan na aanval door zwerfhonden

13 februari 2024 - 09:00 - Marokko

©

Een vrouw in Casablanca heeft de stad aangeklaagd na te zijn aangevallen door een meute zwerfhonden in de wijk Lissasfa. De vrouw, die anoniem wenst te blijven, raakte ernstig gewond en lijdt nog steeds aan een trauma.

Volgens haar advocaat was de aanval "een vreselijke ervaring" die haar cliënte bijna het leven kostte. "Alleen dankzij goddelijke genade overleefde ze de aanval van zeker vijf honden," vertelde hij aan AlYaoum24.

Lees ook: Verontwaardiging na slachting zwerfhonden in Tanger

De vrouw beschuldigt de stad Casablanca van nalatigheid en stelt dat ze haar verantwoordelijkheid voor de bestrijding van zwerfhonden niet heeft genomen. De stad heeft "Casa Environnement", bedrijf dat verantwoordelijk is voor het beheer van zwerfhonden, hierover aangesproken.

Lees ook: Bejaarde man door zwerfhonden doodgebeten in Marokko

Ahmed Meftah, lid van de gemeenteraad van Casablanca, erkent dat de snelle groei van het aantal zwerfhonden een "groot probleem" is in de stad. Hij benadrukt dat het probleem al sinds de vorig termijn bestaat en ’s nachts erger wordt. Meftah roept op tot de oprichting van een speciale commissie om de zwerfhondenpopulatie te controleren. Hij noemt ook het geval van een jonge vrouw die in Sidi Maarouf werd aangevallen door zwerfhonden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team