Zoeken

Wilde zwijnen zorgen voor chaos in Essaouira

9 februari 2024 - 22:00 - Marokko

©

De stad Essaouira en omliggende regio’s worden geplaagd door aanvallen van wilde zwijnen, wat leidt tot groeiende bezorgdheid en angst onder de lokale bevolking.

Verschillende lokale organisaties hebben de autoriteiten opgeroepen om actie te ondernemen. De aanwezigheid van de zwijnen in de straten en steegjes van Essaouira veroorzaakt niet alleen onrust, maar brengt ook de veiligheid van zowel de inwoners als hun eigendommen in gevaar.

Lees ook: Zorgen in Marokko door aanvallen wilde zwijnen

Volgens berichtgeving van Rue20 uiten inwoners van Essaouira hun onvrede en zelfs woede over de situatie. De wilde zwijnen lijken de controle over delen van de stad te hebben overgenomen, wat leidt tot een verstoring van de openbare orde en het dagelijks leven van de mensen daar. De lokale gemeenschap voelt zich bedreigd door de onvoorspelbare natuur van deze dieren en vreest voor incidenten.

Lees ook: Everzwijnen zorgen opnieuw voor overlast in Rabat

De oproep aan het ministerie van Binnenlandse Zaken is tweeledig: enerzijds dringen de organisaties aan op onmiddellijke maatregelen om de invasie van de zwijnen te stoppen, anderzijds vragen zij om transparantie en communicatie over de stappen die worden ondernomen om deze problematiek op te lossen. De zorgen leven niet alleen in Essaouira, maar zijn ook in andere Marokkaanse steden een bekend fenomeen.

Bladna.nl