Zoeken

Ridoan Oudaha bekent op laatste procesdag scalpelmoord in België

2 maart 2024 - 12:30 - Wereld

©

Ridoan Oudaha heeft na de getuigenverhoren op het assisenproces over de scalpelmoord op zijn ex-partner Jill Himpe (36) toegegeven dat hij haar bewust de keel heeft overgesneden.

Tijdens het onderzoek en in de beginfase van het proces hield Ridoan Oudaha, voormalige verkiezingskandidaat in België, vol dat hij het slachtoffer per ongeluk had verwond. Vrijdagmiddag kwam hij echter op zijn verklaring terug. "Ik schaamde mij om bepaalde dingen te zeggen”, klonk het snikkend. “Ik wou mijn verantwoordelijkheid opnemen en ik wil het ook kwijt."

Lees ook: Belgische Marokkaan vermoordt vrouw die wil scheiden

Oudaha verklaarde dat hij kwaad was op Himpe en haar vastbond in de auto. Toen ze probeerde te vluchten, sneed hij haar keel door. “Ik heb ze vastgenomen bij haar haar en mijn arm rond haar nek getrokken. En ik heb met dat mes gesneden en ze is in elkaar gestuikt.” De beschuldigde gaf toe dat hij wellicht minstens vijf of zes keer sneed. Na de feiten liet hij het lichaam van Himpe achter in de woning van haar moeder.

De 43-jarige verdachte van Marokkaanse afkomst beweert dat hij niet wist dat Himpe definitief een punt achter hun relatie had gezet. Hij begreep wel dat zijn gedrag als stalking bestempeld kon worden.

De voorzitter van de rechtbank plaatste vraagtekens bij het tijdstip van de bekentenissen. "Het lijkt alsof je aan een hoge straf wilt ontkomen door het nu te vertellen." De advocaat van de burgerlijke partijen vroeg dan weer of Ridoan Oudaha nooit heeft gedacht aan de familie Himpe en zijn eigen familie. "Ik had het gevoel dat alles werd gemanipuleerd in de richting dat bepaalde mensen het wilden sturen. Dat is ook de reden dat ik veel verschillende raadsmannen heb gehad."

Lees ook: Arrestaties voor moord op kleine Firdaous bij drugsaanslag in Antwerpen

De bekentenis van Ridoan Oudaha kwam na een dag vol getuigenissen van familieleden en vrienden van Jill Himpe. De beschuldigde riskeert levenslange opsluiting.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team