Zoeken

Marokko wil gas exporteren via de Maghreb-Europa gaspijpleiding

16 september 2022 - 22:00 - Economie

©

Het Marokkaanse staatsbedrijf voor Koolwaterstoffen en Mijnen (ONHYM) en het Britse bedrijf Chariot Oil & Gas hebben deze week een overeenkomst ondertekend om gas dat voor de kust van Larache wordt gewonnen, naar Europa te transporteren via de Maghreb-Europa gaspijpleiding (GME).

Dankzij de overeenkomst "kan het gas uit het Anchois-gasveld voor de kust van Larache, via de GME naar verschillende potentiële kopers worden getransporteerd", aldus de Britse onderneming in een verklaring.

Lees ook: Gasproductie Larache begint in 2024

Chariot kondigde in januari de ontdekking aan van een gasreserve in de Atlantische Oceaan op 38 kilometer van de stad Larache en op 87 kilometer van de stad Kenitra (ten noorden van Rabat), schrijft The Objective.

Lees ook: Chariot Oil & Gas wil gas uit Larache vervoeren via Maghreb-Europa Gaspijpleiding

Algerije sloot vorig jaar in oktober de Maghreb-Europa gaspijpleiding waardoor Spanje van aardgas werd voorzien, nadat het in augustus van datzelfde jaar de diplomatieke betrekkingen met Marokko had verbroken. Sinds afgelopen juni vervoert Marokko gas via de GME in de omgekeerde richting, in het kader van een overeenkomst met Spanje.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team