Zoeken

Regering Kabylië in ballingschap verheugd over Marokkaanse steun

21 juli 2021 - 12:40 - Wereld

©

De regering van Kabylië in ballingschap (ANAVAD) heeft verheugd gereageerd op de oproep tot zelfbeschikking van het Kabylische volk die de Marokkaanse VN-ambassadeur Omar Hilale heeft gedaan tijdens een vergadering van de Beweging van Niet-Gebonden Landen (PNA).

De voorzitters van de Beweging voor de Zelfbeschikking van Kabylië (MAK) en de Voorlopige Regering van Kabylië in Ballingschap (ANAVAD) vinden dat Marokko een "moedige" en "historische" positie inneemt in Noord-Afrika en de Afrikaanse Unie door op te roepen tot het recht op zelfbeschikking voor het Kabylische volk.

Lees ook: Algerije haalt ambassadeur terug uit Marokko

De voorzitter van de ANAVAD, Ferhat Mehenni, verklaarde dat "dankzij Marokko, de lidstaten van de PNA kennis hebben genomen van de legitimiteit van Kabylië om soeverein over zijn toekomst te beslissen", en noemde hij de oproep "een opmerkelijke mijlpaal in de vreedzame strijd van Kabylië op weg naar onze onafhankelijkheid".

Ook Lyazid Abid, de woordvoerder van de Unie voor de Kabylië Republiek (URK), prijst de "inzet van de Marokkaanse diplomatie om goede doelen te ondersteunen zoals die van het Kabylische volk, dat behoort tot een van de oudste beschavingen in het Middellandse Zeegebied". Hij nodigde andere landen uit om net als Marokko het recht op zelfbeschikking van Kabylië te ondersteunen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team