Zoeken

Regering-Benkirane begin deze week verwacht

26 december 2011 - 14:02 - Marokko

©

Abdelilah Benkirane, hoofd van de Marokkaanse regering, meldde zaterdag dat de ministeriële portefeuilles toegewezen aan de vier coalitiepartijen, begin deze week bekend zullen zijn.

De PJD-leider, sprekend op een persconferentie in Rabat, heeft uitgelegd dat "de structuur van de nieuwe regering in zijn laatste fase is" en dat deze 28 portefeuilles zal begrijpen.

Benkirane heeft ook aangegeven dat de afdelingen toegewezen aan de Istiqlal, de Volksbeweging en de Partij van Vooruitgang en Socialisme vast stonden en dat enkel de PJD zijn ministers nog niet had gekozen.

De PJD, winnaar van de verkiezingen op 25 november, probeert al bijna een maand een regering te vormen. Met "slechts" 27,09% van de zetels (107) in het Parlement, is de islamistische partij, die aanvankelijk een regering van vijftien ministers had aangekondigd, gedwongen om aan de eisen van de coalitiepartijen te voldoen.

Benkirane klinkt nochtans geruststellend: "Elke partij heeft een aantal voorwaarden, maar het proces is in goed gang" en "de aankondiging van de nieuwe regering wordt zeer binnenkort verwacht".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team