Zoeken

Istiqlal dreigt zich terug te trekken uit PJD-regering

29 december 2011 - 17:00 - Marokko

©

Abbas El Fassi heeft zondag geklaagd bij het ​​uitvoerend comité van de Istiqlal over de manier waarop Abdelilah Benkirane de onderhandelingen om de toekomstige regering te vormen, geleid heeft.

De onverwachte ontevredenheid van Abbas El Fassi blijkt aan het feit te liggen dat het Ministerie van Uitrusting en Transport niet is toegewezen aan zijn partij. Bij de Istqlal zijn twee kampen gevormd, een eerste die weigert de situatie te laten uitlopen en een tweede die ermee dreigt zich terug te trekken uit de PJD regering.

Op de tijd dat de Partij van Vooruitgang en socialisme en de Volksbeweging bijeenkwamen om de namen van de ministerkandidaten te kiezen, zou Abbas El Fassi zich beperkt hebben tot het opstellen van zijn ministerlijst en het voeren van onderhandelingen met de leider van de PJD, zonder het uitvoerend bureau van de Istiqlal te raadplegen. De leider van de Istiqlal zou dan voor zijn partij verzwegen hebben een lijst van ministers overhandigd te hebben aan Benkirane, die op zijn beurt de lijst zaterdag afgegeven heeft aan het Koninklijk Kabinet.

Sommige leden van het uitvoerend comité van de Istiqlal besloten hun deelname in de regering op te geven en werden verrast te horen dat Benkirane een lijst van de nieuwe regering ingediend had bij het ​​paleis en enkel wachtte op de goedkeuring van koning Mohammed VI.

Abbas El Fassi, de eerste partijleider van de coalitieregering die een ministerlijst gepresenteerd heeft aan Abdelilah Benkirane, zou alle ministeriële portefeuilles die hij vroeg hebben gekregen, met uitzondering van die van Uitrusting en Transport.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team