Zoeken

Redouan El Yaakoubi reageert op OneLove-controverse (video)

3 april 2023 - 19:00 - Sport

©

Vorige week verloor Redouan El Yaakoubi de aanvoerdersband van Excelsior, omdat hij de OneLove-band weigerde te dragen en zich ook niet achter de OneLove-banner wilde scharen voor een foto. Hij vertelt hierover aan YouTuber Salaheddine.

In een twintig minuten durend gesprek vertelt de 27-jarige verdediger op het YouTube-kanaal van Salaheddine Benchikhi, dat de beslissing met betrekking tot zijn functie als aanvoerder van Excelsior in samenspraak is genomen met de clubleiding. "Ik vond wel dat de club liet doorschemeren dat ze mij niet meer steunen als aanvoerder en dat ze het daarom verstandig vonden om de band in te leveren", zegt hij.

Lees ook: El Yaakoubi verliest aanvoerdersband na weigering OneLove-actie

El Yaakoubi had het gevoel dat de gesprekken met de clubleiding over de OneLove-actie goed verliepen. Het was niet de eerste keer dat hij de OneLove-band weigerde te dragen. "Ik heb verteld waarom ik hem niet wil dragen, want ik had niet het idee dat de OneLove-band allesomvattend was, maar voor de LHBTIQ+-groepering. Ze hebben er later een allesomvattende actie van gemaakt, toen bleek dat niet iedereen erachter stond. Ik ben niet tegen die groepering, maar ook niet voor. Daarom heb ik gekozen voor een band met ’Respect’ erop. Die is wel allesomvattend. Deze actie heb ik ervaren als een marketingstunt."

In het duel met Cambuur op zondag 19 maart was het volgens El Yaakoubi enkel consequent om niet met de OneLove-banner op de foto te gaan, toch zorgde dit opnieuw voor heel wat verontwaardiging. "Ik hoor dat één minuut voordat we aan de warming-up beginnen. Ik zeg tegen de manager dat ik dat hypocriet zou vinden om wel achter die banner te staan en niet die band te dragen. Dus daarom wilde ik niet op de foto. Uiteindelijk ben ik de dupe geworden van de slechte communicatie van Excelsior", aldus El Yaakoubi.

Lees ook: Duitse krant beschuldigt Marokkaans team van antisemitisme

De OneLove-actie staat ook voor de vrijheid van iedereen, om te mogen zijn en te denken wat je wil. "Maar als ik de keuze maak om van die vrijheid gebruik te maken, pas ik niet in dat straatje en gelden die vrijheden ineens niet voor mij." Zijn conclusie is dan ook dat niet iedereen even vrij is. Hij pleit voor een echte acceptatie van andere meningen. "Te veel mensen vinden het moeilijk om te accepteren dat er verschillen zijn. We moeten werken aan een echte diverse en inclusieve samenleving waarin we elkaar niet hoeven te overtuigen en te dwingen. Maar een samenleving waar we elkaar in elkaars waarde laten en vooral spreken over overeenkomsten. De reden maakt niet uit, je echt vrij voelen is het belangrijkste."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team