Zoeken

El Yaakoubi verliest aanvoerdersband na weigering OneLove-actie

30 maart 2023 - 16:00 - Sport

©

Redouan El Yaakoubi is niet langer de aanvoerder van de Rotterdamse voetbalclub Excelsior. De club nam dit besluit omdat de 27-jarige verdediger eerder deze maand had geweigerd de speciale OneLove-band te dragen.

Redouan El Yaakoubi weigerde anderhalve week geleden voor de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur te poseren bij een OneLove-spandoek tegen racisme en discriminatie. Excelsior was verrast door deze keuze, die ook inging tegen de afspraak met de clubleiding. De eredivisieclub ging met de aanvoerder in gesprek en besloot hem daarna zijn band te ontnemen, schrijft het AD.

Lees ook: Qatar 2022: FIFA weigert aanvoerdersband tegen islamofobie

"Het niet plaatsnemen achter de grote OneLove-banner tijdens de teamfoto heeft hierbij, zowel intern als extern, voor veel ruis en onbegrip gezorgd en daardoor zijn we zowel als club als speler in een positie terechtgekomen die voor beiden niet wenselijk is", meldt Excelsior op de clubsite.

Lees ook: Utrechtse Redouan is voetbalprof en steunpilaar voor honderden kinderen

De club wil El Yaakoubi niet dwingen en heeft daarom besloten om de aanvoerdersband elders binnen het team te beleggen. De nieuwe aanvoerder wordt later deze week bekendgemaakt. Excelsior heeft al langer moeilijke gesprekken met de speler, die een uitgesproken mening heeft en zaken waarvan hij het gevoel heeft dat ze "worden opgedrongen" radicaal weigert. Hij droeg vorig seizoen al met tegenzin een aanvoerdersband in de kleuren van Oekraïne. "Nu is het Europa en vinden we het opeens allemaal erg, terwijl er in Palestina al jaren wordt gevochten. Daar is nooit aandacht voor", zei hij toen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team