Zoeken

Rederij La Méridionale verhoogt omzet dankzij Marokko

5 februari 2022 - 17:40 - Economie

©

De omzet van het scheepvaartbedrijf La Méridionale is in 2021 aanzienlijk gestegen, ondanks de gezondheidscrisis. Dat is deels te danken aan haar terugkeer naar Ajaccio en haar nieuwe route Marseille-Tangiers.

Het omzetcijfer van rederij La Méridionale bedroeg 89,8 miljoen euro in 2021, een forse stijging ten opzichte van 2020 (56,6 miljoen euro), het jaar waarin de omzet van de groep drastisch daalde door een Corsicaanse activiteit die zich beperkte tot secundaire havens.

Lees ook: Tanger-Med: lichte toename personenvervoer

De groep Stef, Europese specialist in food logistics en eigenaar van La Méridionale, de enige maritieme activiteit van de groep, behaalde vorig jaar een omzet van 3,5 miljard euro, een stijging van 11,5%.

Lees ook: Marokko: zeegrenzen blijven gesloten tot 7 februari

"In de loop van het 4ᵉ kwartaal heeft La Méridionale op haar overtochten naar Corsica de verwachte prestaties geleverd volgens haar huidige opdracht voor openbare dienstverlening. Op de route Marseille-Tangiers werd de maatschappij geconfronteerd met de sluiting van de Marokkaanse grenzen, wat het passagiersverkeer begin december aanzienlijk heeft beperkt, hoewel de vrachtactiviteiten een constante stijging vertoonden", aldus Stef.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team