Zoeken

Recordvangst 2,5 ton cocaïne in Marokko

4 oktober 2017 - 12:00 - Marokko

©

Mooie drugsvangst voor het Centraal Bureau voor Justitiële Onderzoeken (BCIJ). Op maandag arresteerde de dienst tien mensen en nam 2,588 ton cocaïne in beslag. Dat bericht de nationale veiligheidsdienst DGSN in een verklaring.

Een onderzoek naar het internationaal drugsnetwerk was al maanden aan de gang. De cocaïne werd op vier verschillende plekken gevonden. Een deel van de drug werd in een auto met een buitenlands kenteken aangetroffen. De BCIJ ontdekte ook cocaïne in een boerderij op de kustweg tussen Temara en Skhirat, in een tweede boerderij bij Oued Cherrat in de provincie Bouznika en in Nador.

Bij de grootschalige antidrugsactie werd in Nador ook 105 kilo hasj, 391.520 euro, 172.620 dirham en zes voertuigen waarmee de drug werd vervoerd in beslag genomen.

De waarde van de drug wordt op tientallen miljoenen dirhams geschat. Het netwerk zou nog steeds actief zijn in meerdere Marokkaanse steden. De tien leden van de organisatie die werden gearresteerd werden in bewaring genomen. Het onderzoek loopt nog in samenwerking met de verschillende veiligheidsdiensten in het land.

Marokko is in de afgelopen jaren één van de hoofdroutes geworden van cocaïnesmokkel. Bijna dagelijks worden drugskoeriers met cocaïne aangehouden. Het merendeel komt terug van Sao Paolo in Brazilië en wordt op de luchthaven van Casablanca gearresteerd.

In november vorig jaar had de BCIJ ook al een einde gemaakt aan een grote cocaïnesmokkel in Dakhla. 1,2 ton cocaïne werd toen op een vissersboot ontdekt en twee verdachten werden gearresteerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team