Zoeken

Spanje en Marokko nemen 100 miljoen euro aan cocaïne in beslag

18 november 2017 - 11:23 - Marokko

©

De Marokkaanse en Spaanse politie hebben tijdens een gezamenlijke antidrugsactie ruim 4 ton cocaïne met een geschatte waarde van 100 miljoen euro in beslag genomen.

Volgens het Spaanse ministerie van Binnenlandse zaken heeft de Guardia civil 1,3 ton cocaïne en een bedrag van 13 miljoen euro in beslag genomen. De Marokkaanse politie legde op hetzelfde moment de hand op 2,6 ton cocaïne.

Ook de Franse en Italiaanse politie en de Amerikaanse DEA antidrugspolitie werkten mee aan de antidrugsactie. Een veertigtal mensen waaronder meerdere Marokkanen, werden gearresteerd.

Volgens de Spaanse autoriteiten was het drugsnetwerk in Spanje en Marokko gevestigd en werd door een Spaanse onderdaan vanuit Venezuela geleid. De drugsbaron wordt actief gezocht. Het geld van de drugs werd naar Venezuela gesmokkeld door "arme mensen" die het in hun bagage verstopten.

Het is één van de belangrijks cocaïnevangsten in Marokko en in Spanje, aldus het ministerie. Vorige maand had de BCIJ al 2,5 ton pure cocaïne met een waarde van tientallen miljoenen euro onderschept.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team