Zoeken

Nieuwe ontwikkelingen in rechtszaak over plotselinge dood van Marokkaans model

6 januari 2021 - 18:00 - Wereld

©

Nog altijd is er in Italië veel media-aandacht voor de dood van het Marokkaanse model Imane Fadil. Het verzoek van de Milanese officier van justitie om het onderzoek naar de medische aansprakelijkheid voor de dood van Fadil te staken is door onderzoeksrechter Alessandra Cecchelli afgewezen. Ze bepaalde dat dit onderzoek binnen een termijn van zes maanden moet worden afgerond.

Het parket van Milaan had het onderzoek ingesteld, maar tot op heden is er slechts een medische fout in behandeling van Fadil vastgesteld. Volgens een tussentijds rapport van dit onderzoek konden de artsen van het model niet strafrechtelijk vervolgd worden voor deze fout. Een deskundige verklaarde in het rapport dat er niet met zekerheid kon worden vastgesteld of zij wel was blijven leven als zij de juiste behandeling had gekregen voor haar geval van acute hepatitis. Met de juiste behandeling had het volgens de deskundige nog weken geduurd voordat er een verbetering van haar toestand kon worden verwacht.

Onderzoeksrechter Cecchelli wees toch het verzoek van de officier van justitie om het onderzoek te staken af. Hiermee kwam ze tegemoet aan het verzoek van de advocaat van de familie van Fadil. "De overwegingen van de verdediging van de benadeelde lijken gegrond te zijn met betrekking tot de noodzaak van verder onderzoek door middel van specifieke expertise. Het blijft de vraag of het mogelijk was om de diagnose van de ziekte vast te stellen en of haar dood kon worden voorkomen door haar een passende behandeling te bieden", oordeelde de rechter.

Imane Fadil overleed op 1 maart 2019, nadat ze was opgenomen in de Humanitas-kliniek in Milaan voor aplastische anemie die was veroorzaakt door een uiterst zeldzame acute hepatitis.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team