Zoeken

Italië sluit onderzoek naar dood Imane Fadil

3 oktober 2022 - 10:00 - Marokko

©

De rechtbank van Milaan in Italië heeft besloten het onderzoek naar de moord op het Marokkaans-Italiaans model Imane Fadil af te sluiten. Twaalf artsen werden verdacht van medische fout, wat tot het overlijden van de jonge vrouw zou hebben geleid.

Imane was 35 jaar toen ze overleed. Haar dood werd onmiddellijk als verdacht beschouwd. Ze lag al een maand ziek in het ziekenhuis toen ze overleed. Het lukte de dokters toen niet om duidelijkheid te geven over de ziekte waaraan ze leed. De Milanese autoriteiten hadden toen een onderzoek ingesteld naar de medische aansprakelijkheid van de artsen.

Lees ook: Italië: Berlusconi niet betrokken bij verdacht overlijden Imane Fadil

Tijdens het onderzoek werd slechts één medische fout in de behandeling van Imane Fadil vastgesteld. Volgens een tussentijds rapport van dit onderzoek konden de artsen van het model niet strafrechtelijk vervolgd worden voor deze fout. Een deskundige verklaarde in het rapport dat er niet met zekerheid kon worden vastgesteld of zij wel was blijven leven als zij de juiste behandeling had gekregen voor haar geval van acute hepatitis. Met de juiste behandeling had het volgens de deskundige nog weken geduurd voordat er een verbetering van haar toestand kon worden verwacht. Een autopsie heeft na vijf maanden aangetoond dat ze een tumor had en dat haar beenmerg was aangetast.

Lees ook: Ambassade van Marokko in Italië van vergiftiging topmodel Imane Fadil beschuldigd

Eerst werd vermoed dat Imane Fadil was vergiftigd omdat ze tegen Silvio Berlusconi had getuigd. Ze beschuldigde de voormalige Italiaanse premier ervan geslachtsgemeenschap te hebben gehad met een minderjarig meisje. De miljardair werd echter vrijgesproken. Imane Fadil stond tevens op het punt om een boek uit te brengen over de zaak. Het boek droeg de titel "Mijn ontmoeting met de duivel".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team