Zoeken

Spanje: 22 jaar gevangenisstraf voor Marokkaan die zijn vrouw doodstak

19 maart 2021 - 18:00 - Wereld

©

De provinciale rechtbank van Granada heeft een 42-jarige Marokkaan veroordeeld tot 22,5 jaar gevangenisstraf. Hij stak op 14 augustus 2018 zijn vrouw, Leire, dood in een buitenwijk van Dúrcal, in het zuiden van Spanje. Mustapha B. werd schuldig bevonden aan moord door de volksjury.

De rechtbank heeft Mustapha B. veroordeeld tot 22 en een half jaar gevangenisstraf voor de moord op zijn echtgenote Leire. Zowel het openbaar ministerie als de nabestaanden van het slachtoffer die burgerlijke partij zijn en vertegenwoordigd worden door advocaat Francisco Ruiz Baena, eisten 25 jaar gevangenisstraf, de ontneming van het ouderlijk gezag over zijn zoon en een nabijheidsverbod van 30 jaar binnen een straal van een halve kilometer. De volksjury heeft dit laatste verzoek van de aanklager ingewilligd. Volgens hen is de schuld van de verdachte duidelijk vastgesteld.

Tijdens de eerste zitting van het proces op maandag 8 maart, vroeg de verdachte om vergiffenis aan de familie van het slachtoffer en verklaarde dat het slachtoffer zichzelf met een mes had gestoken, nadat hij met haar ruzie had gemaakt over haar vermeende drugsverslaving.

De feiten. De Marokkaan had een relatie met het slachtoffer, dat 21 jaar oud was op het moment van haar dood. Zij woonden samen in Dúrcal en hebben een kind. Op 14 augustus 2018, terwijl het koppel aan het rijden was, "zwaaide de verdachte, die het voertuig bestuurde, op een gegeven moment met een mes van 13,5 centimeter lang en stak Leire, die op de passagiersstoel zat, ten minste acht keer," legde het openbaar ministerie uit. Volgens hen was het slachtoffer, als gevolg van het onverwachte en plotselinge karakter van de daad, weerloos. Ze overleed door de ernstige verwondingen aan haar lippen, nek, schouders, hand, onderarm en pols en een doorboorde long en hart.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team