Zoeken

Familie overleden gendarme Myriam Sakhri wil heropening zaak

1 december 2020 - 13:00 - Wereld

©

De 32-jarige gendarme Myriam Sakhri werd in 2011 dood aangetroffen in haar officiële woning. Het onderzoek spreekt over een zelfmoord om persoonlijke redenen, maar haar familieleden geloven dat niet. Ze demonstreerden woensdagmiddag voor het gerechtshof in Lyon om een nieuw onderzoek aan te vragen.

De feiten dateren van 24 september 2011. Myriam Sakhri schoot zichzelf toen in de borst in de Delfosse-kazerne in Lyon. Ze liet daarbij een berichtje achter dat naar haar supervisor verwees. "Met dank aan G. de klootzak!", schreef ze. Zes maanden na haar dood kwamen de onderzoekers tot de conclusie dat het om een zelfmoord ging omwille van persoonlijke redenen. De hypothese van intimidatie werd daarmee verworpen, meldt Le Monde.

Toch blijven haar naasten ervan overtuigd dat er een verband bestaat tussen de dramatische daad van de jonge vrouw en de intimidatie waarvan ze naar verluidt slachtoffer was, met name racistische opmerkingen van collega’s. Ondanks haar klachten werd er door haar superieuren niet ingegrepen, aldus de krant.

Volgens Vincent Brengarth en William Bourdon, de advocaten van de familie, zijn er de afgelopen jaren nieuwe elementen bijgekomen. Bovendien klagen zij ernstige tekortkomingen aan in de uitvoering van het onderzoek en betreuren ze dat de beginselen van onpartijdigheid en onafhankelijkheid geschonden zijn door middel van de uitoefening van druk op getuigen tijdens de onderzoeken.

Op basis van deze feiten verzoeken de twee advocaten en drie zusters van Sakhri, om de opening van een nieuw onderzoek, deze keer onafhankelijk om zo de implicatie van iedereen te kunnen bepalen.

Worstel jij met zelfmoordgedachten of maak jij je zorgen om iemand anders? Bel 0900-0113 of chat anoniem via www.113.nl

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team