Zoeken

Rechtszaak: Mohamed Chibi geeft niet op

24 mei 2024 - 10:00 - Sport

©

De advocaat van de Marokkaanse rechtsback van Pyramids FC, Mohamed Chibi, eist een recordstraf voor de Egyptische middenvelder van Al Ahly, Hussein El Shahat. El Shahat viel de Marokkaanse international in juni 2023 na afloop van een wedstrijd aan.

Tijdens de zitting van afgelopen maandag in Caïro was Chibi’s advocaat onverbiddelijk. Hij eiste drie jaar gevangenisstraf voor El Shahat, evenals een recordboete voor de schade die zijn cliënt heeft geleden door de Egyptische speler van Al Ahly, die hem fysiek en verbaal aanviel op het veld tijdens een wedstrijd tussen hun teams in de Egyptische competitie. Wat de Marokkaanse international heeft meegemaakt, valt onder mishandeling, strafbaar volgens het strafrecht en het sportrecht, op basis van duidelijke juridische teksten, benadrukte de advocaat in zijn pleidooi.

Lees ook: Belager Mohamed Chibi riskeert tot 2 jaar cel in Egypte

De advocaat van El Shahat voerde echter het artikel uit de wet aan dat elke speler verbiedt om een ​​burgerlijke rechtbank in te schakelen voor een incident tijdens wedstrijden in de Egyptische competitie. De rechter besloot toen het proces uit te stellen tot 30 mei aanstaande. Bij de volgende zitting zullen getuigen worden gehoord.

Na een wedstrijd tussen Pyramids FC en Al Ahly in juli 2023 vertelde Chibi aan Al Botola hoe Al Ahly-speler El-Shahat hem niet alleen fysiek had aangevallen, maar hem ook had bedreigd zijn been te breken. "Ik werd tijdens de Super Cup-wedstrijd in de Verenigde Arabische Emiraten, en ook tijdens de wedstrijd van vandaag, het slachtoffer van beledigingen en beledigende taal jegens mijn moeder en vader, en ik werd tijdens beide wedstrijden geprovoceerd en geslagen", bevestigde hij ook in een bericht op zijn Instagram-account. "Voorafgaand aan het incident van vandaag en voorafgaand aan de klap waren er bedreigingen om mijn been te breken, waar ze zeiden: ’Als je de wedstrijd was begonnen, had ik je been gebroken’. Deze bedreiging brengt mijn toekomst in het Egyptische voetbal in gevaar. Ik had gemakkelijk op dezelfde manier kunnen reageren, of zelfs erger, maar het respect voor de interne regels van de club en mijn verantwoordelijken bij Pyramids FC heeft me ertoe aangezet om op dat moment elke reactie te vermijden", legde de Marokkaanse speler uit.

Lees ook: Belager Mohamed Chibi voor de rechter

Naar aanleiding van het incident legde de Egyptische voetbalbond een straf op aan Hussein Al Shahat: een schorsing van twee wedstrijden en een boete van 20.000 Egyptische ponden. Mohamed Chibi vond dat te weinig en stapte naar de rechter. In afwachting van de uitkomst van het lopende proces zou de Marokkaanse international dagelijks te maken hebben met intimidatie en druk, zoals zijn recente uitzetting uit een restaurant waarvan de eigenaar een fervent supporter is van Al Ahly, melden Egyptische media.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team