Zoeken

Belager Mohamed Chibi riskeert tot 2 jaar cel in Egypte

2 augustus 2023 - 10:00 - Sport

©

Hussein El Shahat, vleugelspeler van Al Ahly, riskeert tot twee jaar gevangenisstraf voor het beledigen en aanvallen van de Marokkaanse international Mohamed Chibi, die speelt bij Pyramids FC, na een wedstrijd tussen de twee clubs op zondag 23 juli.

Mohamed Chibi diende dezelfde dag een klacht in bij het Egyptische openbaar ministerie, waarbij hij Hussein El-Shahat van verschillende misdrijven beschuldigde, aldus lokale media. Volgens de Egyptische wet riskeert de speler van Al Ahly een gevangenisstraf van maximaal twee jaar. De leiding van Pyramids FC heeft een team van zes advocaten van een gerenommeerd advocatenkantoor ingeschakeld om de Marokkaanse international in deze zaak te vertegenwoordigen.

Lees ook: Marokkaanse voetballer beledigd en bedreigd in Egypte

Op 23 juli sloeg, beledigde en bedreigde Hussein El Shahat de Atlas Leeuw met de dood. Dat gebeurde na de wedstrijd tussen hun clubs (0-3) in het kader van het Egyptische kampioenschap. "Ik werd het slachtoffer van beledigingen en aanstootgevende opmerkingen over mijn moeder en vader tijdens de Supercup-wedstrijd in de Verenigde Arabische Emiraten, evenals tijdens de wedstrijd van vandaag," vertelde de Marokkaanse international. "Vóór het incident van vandaag en vóór de klap, waren er dreigementen om mijn voet te breken, waarbij mij werd verteld: ’Als je de wedstrijd was begonnen, zou ik je been hebben gebroken’. Deze bedreiging brengt mijn toekomst in het Egyptische voetbal in gevaar. Ik had gemakkelijk op dezelfde manier, of erger, kunnen reageren, maar respect voor de interne regels van de club en mijn verantwoordelijkheden bij Pyramids FC weerhielden mij ervan om op dat moment te reageren," legde Mohamed Chibi uit.

Lees ook: Atlas Leeuwen: Botola-speler om Mazraoui te vervangen

Na het incident legde de Egyptische voetbalbond Hussein Al-Shahat een straf op: een schorsing van twee wedstrijden en een boete van 20.000 Egyptische pond. Deze sancties worden als onvoldoende beschouwd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team