Zoeken

Marokkaanse voetballer beledigd en bedreigd in Egypte

26 juli 2023 - 18:53 - Sport

©

De Marokkaanse international Mohamed Chibi, die speelt voor Pyramids FC, is in Egypte bedreigd en beledigd door Al Ahly-speler Hussein Al-Shahat na een wedstrijd. Hij heeft besloten aangifte te doen.

Pyramids FC won afgelopen zondag van Al Ahly. Na de wedstrijd vond er een heftig incident plaats. In een interview met Al-Botola vertelde de Marokkaanse international Mohamed Chibi hoe Al Ahly-speler El-Shahat hem fysiek had aangevallen en ermee had gedreigd zijn been te breken. Chibi plaatste ook een bericht over het incident op zijn Instagram-account.

Lees ook: Marokkaanse spelers vergeleken met apen: Deense omroep biedt excuses aan

"Ik werd tijdens de Supercup-wedstrijd in de Verenigde Arabische Emiraten en ook tijdens de wedstrijd van vandaag beledigd en er werden aanstootgevende opmerkingen over mijn moeder en vader gemaakt. Ik werd geprovoceerd en geslagen tijdens beide ontmoetingen", vertelt de 30-jarige speler. "Vóór het incident van vandaag en vóór de klap, waren er bedreigingen om mijn voet te breken. Ik kreeg te horen: ’Als je de wedstrijd was begonnen, had ik je been gebroken’. Deze bedreiging brengt mijn toekomst in het Egyptische voetbal in gevaar. Ik had gemakkelijk op dezelfde manier, of erger, kunnen reageren, maar het respect voor de interne regels van de club en mijn verantwoordelijkheden bij Pyramids FC hebben me ertoe aangezet om op dat moment niet te reageren", legt de Atlas Leeuw uit.

Lees ook: Duitse jeugdspeler overlijdt na vechtpartij met Marokkaan tijdens wedstrijd

Na het incident heeft de Egyptische voetbalbond Hussein Al-Shahat gestraft met een schorsing van twee wedstrijden en een boete van 20.000 Egyptische ponden. Chibi is ondertussen naar Saudi-Arabië vertrokken om de Omra te verrichten. Bij zijn terugkeer in Egypte heeft hij besloten aangifte te doen tegen de Al Ahly-speler. De Marokkaanse rechtsback eist gerechtigheid en hoopt op de steun van het Marokkaanse consulaat in Egypte.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team