Zoeken

Marokkaanse international uit restaurant gezet

18 mei 2024 - 09:00 - Sport

©

De Marokkaanse international Mohamed Chibi, die uitkomt voor de Egyptische club Pyramids FC, ervaart de nodige druk in Egypte. Die druk komt voort uit een conflict met Hussein El Shahat, een sterspeler van de rivaliserende club Al Ahly.

Volgens Egyptische media zou Mohamed Chibi dagelijks te maken krijgen met intimidatie en druk, zoals zijn recente uitzetting uit een restaurant waarvan de eigenaar een fervent aanhanger is van Al Ahly.

Lees ook: Marokkaanse voetballer beledigd en bedreigd in Egypte

De aanleiding voor de spanningen was een incident op 23 juli 2023 tijdens een wedstrijd tussen Pyramids FC en Al Ahly. Chibi werd toen fysiek aangevallen en bedreigd door Al Ahly-speler El Shahat.

Mohamed Chibi beschrijft twee momenten waarop het misging. Tijdens de Supercup in de Verenigde Arabische Emiraten werd hij beledigd en bedreigd, met scheldwoorden gericht aan zijn ouders. Vervolgens, tijdens de wedstrijd op 23 juli, werd hij geprovoceerd en geslagen.

"Voordat het vandaag zover kwam, en voordat ik die klap kreeg, waren er al bedreigingen om mijn been te breken", aldus Chibi kort na het incident. "Ze zeiden: ’Als je die wedstrijd was gestart, had ik je been gebroken’." Bedreigingen die volgens hem zijn toekomst in het Egyptische voetbal in gevaar brengen.

Lees ook: Belager Mohamed Chibi voor de rechter

Ondanks de provocaties koos Mohamed Chibi ervoor om niet met geweld te reageren. "Ik had gemakkelijk op dezelfde manier kunnen reageren, of zelfs erger," legde hij uit. "Maar het respect voor de interne regels van de club en mijn verantwoordelijken bij Pyramids FC dwong me om op dat moment elke reactie te vermijden."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team