Zoeken

Marokkaanse die "Palestijnse kinderen wilde wreken" tot 45 jaar cel veroordeeld in VK

18 mei 2024 - 19:00 - Wereld

©

Een Marokkaanse asielzoeker is in het Verenigd Koninkrijk veroordeeld tot 45 jaar cel voor moord, poging tot moord en het belagen van agenten. De man, die in oktober 2022 een 70-jarige Britse man doodstak en een andere man verwondde, zei dat hij handelde uit wraak voor de Israëlische aanvallen op Gaza.

Ahmed Alid, 45 jaar, woonde in de Britse stad Hartlepool toen hij op 15 oktober 2022 zijn huisgenoot, de Iraanse asielzoeker Javed Nouri, aanviel. Hij stak Nouri meerdere keren terwijl hij sliep, waardoor hij zwaargewond raakte. Vervolgens rende Alid naar buiten en stak hij de 70-jarige Terrence Carney neer, die hij op straat tegenkwam. Carney overleed aan zijn verwondingen.

Lees ook: Marokkaan in VK berecht voor moord en poging tot moord

Tijdens zijn verhoor door de politie verklaarde Ahmed Alid dat hij de Britse man had gedood omdat "Israël onschuldige kinderen had gedood."

In april 2024 werd Ahmed Alid schuldig bevonden aan moord, poging tot moord en mishandeling van agenten. De rechter oordeelde dat hij geen "echte berouw of medeleven" had getoond met zijn slachtoffers. Ze noemde de moord op Carney een "terreurdaad" die bedoeld was om de Britse regering te beïnvloeden en de Britse bevolking te intimideren.

Lees ook: Marokkaan in VK vervolgd voor moord : "Wilde kinderen in Gaza wreken"

Vrijdag legde de rechter Ahmed Alid een levenslange gevangenisstraf op zonder kans op vervroegde vrijlating voor ten minste 45 jaar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team